Altea La Vella

Altea la Vella is een dorp in de Spaanse gemeente Altea in de provincie Alicante op zo’n 3 kilometer ten noorden van de stad Altea aan de voet van de Sierra de Bernia. Hier kunt u perfect te voet naartoe, vanaf het appartement.  Daar vindt u leuke terrasjes, restaurants, supermarkten, apotheek…

Oud Altea

Het oude centrum, wat zich kenmerkt door haar kronkelige straatjes, witte huisjes en schattige boetiekjes.  Ligt op een heuvel met het mooie pittoreske kerkje, de Virgin del Consuelokerk met haar blauwe koepels.

Het plein zelf is ook bijzonder sfeervol, zeker als de avond valt. De terrassen zitten hier dan ook vrijwel elke avond erg vol. 

Haal eens een ijsje en neem rustig de tijd om het oude centrum te verkennen.

Langs de stranden van Altea loopt een geweldige boulevard. Deze promenade rijkt bijna 3km en komt s’avonds echt tot leven. De vele terrasjes raken vol, bars gaan open, sfeerlicht gaat aan en muziek begint te spelen. Dit is dan ook dé place to be wanneer het donker wordt in Altea. Verder van het centrum loopt deze gezellige boulevard langzaam over op een rustige promenade.

In het centrum kunt u ook gezellig winkelen!

De lokale markt in Altea is op dinsdag. 

Voor meer info klik hier:

Altea: La cúpula del Mediterráneo (visitaltea.es)

Les Fonts d'Algars

De prachtige watervallen in Callosa d’En Sarria. 

Het mooie aan dit stukje beschermd natuurgebied is dat de bezoekers ook daadwerkelijk het verkoelende water in mogen. Zowel bij de Spanjaarden als bij de toeristen is dit al jaren een populaire trekpleister. Het zeer goed verzorgde park en het kraakheldere water zorgt voor prachtige plaatjes. Het bronwater is het hele jaar door zo’n 17 á 18 graden waardoor het met name in zomermaanden heerlijk verkoelend zwemwater is.

Na bezichtiging van het kasteel, museum en de diverse winkeltjes , kunt u afdalen (met de auto) naar het meer van Guadelest.

button arrow
a

Nunc egestas purus sed varius metus tincidunt quis sagittis tortor vehicula arcu laoreet ultricies quis amet vitae.